Malaezia examineaza ipoteza terorista in ancheta privind disparitia avionului Boeing 777 la putin timp dupa decolarea din Kuala Lumpur, sambata, si se intereseaza in aceasta acest de patru pasageri, a anuntat duminica ministrul malaezian al Transporturilor, potrivit AFP.

Autoritatile malaeziene au dezvaluit, sambata, ca doi pasageri ar fi folosit pasapoarte europene furate pentru imbarcarea pentru zborul MH370 al Malaysia Airlines, intre Kuala Lumpur si Beijing.

Dar ministrul Transporturilor, Hishammuddin Hussein, a confirmat duminica si informatiile din presa malaeziana ce indicau ca alti doi pasageri potentiali suspecti au fost identificati. "Patru nume sunt pe biroul meu", a spus el.

Malaezia si-a mobilizat serviciile de informatii, iar "agentiile contraterorism (...) ale tuturor tarilor vizate au fost informate", a subliniat ministrul.

Un Boeing 777 apartinand Malaysia Airlines, care facea legatura intre Kuala Lumpur si Beijing, avand 239 de persoane la bord, a disparut de pe radar in noaptea de vineri spre sambata, deasupra Marii Chinei de Sud, iar mai multe tari din zona au lansat misiuni de cautare maritima si aeriana pentru localizarea aparatului.