Legea amnistiei va intra in vigoare incepand de luni, a anuntat duminica Parchetul General ucrainean, in urma evacuarii sediului Primariei din Kiev, una dintre conditiile pentru aplicarea acestei legi. "Legea va intra in vigoare incepand din 17 februarie 2014 si prevede abandonarea anchetelor impotriva persoanelor care au comis infractiuni intre 27 decembrie si 2 februarie", a anuntat Parchetul General. Aproximativ o mie de persoane s-au reunit, duminica, in fata Primariei din Kiev, evacuata cu cateva ore in urma, pentru a cere aplicarea "imediata" a legii amnistiei pentru manifestantii anchetati.

"Lansam un ultimatum puterii: in cazul in care nu anunta imediat reabilitatea totala si neconditionata in cadrul acelor 2.000 de cazuri, ne vom intoarce in primarie", a afirmat in fata manifestantilor Andrii Ilenko, un deputat al partidului nationalist Svoboda.

Opozitia ucraineana a evacuat duminica sediul Primariei din Kiev, ocupat din decembrie, dupa ce autoritatile au eliberat manifestantii arestati.

Evacuarea Primariei este una dintre conditiile pentru aplicarea legii amnistiei in cazul celor 234 de protestatari eliberati vineri dar care raman in continuare pasibili de pedepse cu inchisoarea.