Mii de opozanti ai casatoriei intre persoane de acelasi sex, aparatori ai familiei traditionale, au manifestat duminica, la Paris, in cadrul unei noi demostratii de renastere a conservatorismului francez.Cateva mii de manifestanti au inceput sa defileze in cursul dupa-amiezii, in centrul Parisului, in cadrul unei actiuni de mobilizare "pentru familie si copil", potrivit Mediafax.

"Hollande, legea ta nu o vrem!", a scandat multimea, alcatuita, in principal, din catolici traditionalisti, dar si din musulmani conservatori.

Dupa o saptamana de la o manifestatie impotriva presedintelui francez Francois Hollande care a degenerat in ciocniri, soldandu-se cu 19 politisti raniti si 226 de persoane retinute, ministrul francez de Interne Manuel Valls a avertizat ca nu va tolera "nicio tulburare" din partea manifestantilor.

Doisprezece activisti de extrema dreapta au fost arestati in timp ce se pregateau sa se alature manifestantilor.

Numerosi francezi conservatori s-au mobilizat deja in noiembrie 2012 impotriva casatoriei intre persoane de acelasi sex si se tem, de asemenea, de permiterea procrearii medicale asistate pentru cuplurile formate din persoane de sex feminin, dar si de legalizarea mamelor surogat.

Guvernul socialist francez nu prevede legiferarea vreunuia dintre proiectele enumerate, insa acestea genereaza numeroase discutii in Franta.