Seful negociatorilor iranieni in dosarul nuclear, Abbas Araghchi, a declarat joi ca nu a fost inregistrat "niciun progres" in a doua zi a negocierilor de la Geneva pe tema programului nuclear al Iranului, scrie Mediafax.

"Nu a fost inregistrat niciun progres" in eliminarea dezacordurilor dintre Iran si Grupul 5+1 (Statele Unite, Marea Britanie, Franta, Rusia, China si Germania), a declarat Abbas Araghchi, citat de agentia Mehr.

Anterior, Araghchi a afirmat ca Iranul nu va accepta vreun acord cu marile puteri in dosarul nuclear daca acesta nu contine dreptul la imbogatirea uraniului.

In opinia lui Araghchi, "principalul obstacol (pentru avansarea discutiilor de la Geneva) este lipsa de incredere din cauza a ceea ce s-a intamplat la ultima reuniune", cand Grupul 5+1 a propus inasprirea proiectului de acord in ultima zi a rundei de negocieri din perioada 7-9 noiembrie.

Iranul este acuzat de Israel si occidentali ca vrea sa se doteze cu bomba atomica sub acoperirea unui program nuclear civil, o ipoteza dezmintita de Republica Islamica. O prima runda de negocieri s-a incheiat pe 9 noiembrie la Geneva fara semnarea unui acord.