Presedintele rus Vladimir Putin s-a plimbat singur, in orasul sau natal Sankt-Petersburg, pe strazile pustii, dupa ce a asistat la inmormintarea primului sau antrenor de judo, potrivit imaginilor difuzate de televiziunile rusesti. Bloggerii s-au intrebat imediat cum de erau complet goale strazile orasului, pe care nu se poate vedea nicio masina sau vreun pieton, cu exceptia ofiterilor care ii asigurau protectia, scrie AFP.

Vladimir PutinFoto: Captura YouTube

In loc sa se urce in masina sa, a carei usa fusese deschisa de o garda de corp, cel mai puternic om din Rusia a inceput sa se plimbe pe strazi, intr-un ritm alert, inconjurat de mai multi agenti de securitate si de camerele de televiziune.

Televiziunile au difuzat apoi o lunga secventa cu presedintele, filmat din spate, mergand pe o strada pustie, fara nicio circulatie.

Aceasta secventa, foarte probabil prezentata pentru a arata emotia presedintelui in urma decesului fostului sau antrenor, a fost urmata imediat de comentarii sarcastice din partea internautilor din Sankt-Petersburg.

"De ce sunt strazile pustii? Pentru ca le-au curatat ca in Groznii (capitala Ceceniei) in 2000", a scris un blogger.

"Sa mori de ras. E complet singur, daca nu iei in calcul agentii de securitate din spatele fiecarui geam", spune un alt internaut, zveroboi.

"E circ, totul a fost curatat si apoi a urcat pe scena. Ce actor!", comenteaza si vasia-vasia.

Potrivit Federatiei ruse de judo, Anatoli Solomonovici Rahlin, care a fost primul antrenor al lui Vladimir Putin, a murit la varsta de 75 de ani, in urma unei lungi suferinte.

Presa rusa spune ca acesta l-a antrenat pe Putin circa zece ani.