Premierul Marii Britanii raspunde in continuare de situatia din tara, desi se afla intr-o vacanta de o saptamana in Ibiza, a anuntat biroul sau, citat de presa de la Londra. David Cameron a plecat sambata impreuna cu sotia sa in Ibiza, mai multe voci acuzandu-l ca si-a luat vacanta la un moment nepotrivit, la cateva zile dupa atentatul din Londra.

Insa 10 Downing Street a anuntat ca premierul este insotit in Spania de o echipa care il tine la curent cu evolutia cazului uciderii lui Drummer Lee Rigby, potrivit The Guardian.

Unul dintre criticii lui Cameron, conservatoarea Nadine Dorries, i-a luat insa apararea liderului partidului sau de aceasta data, spunand ca este ridicol sa il critici pentru ca isi petrece cateva zile in alta tara. "Avem internet, telefoane mobile. Cred ca Cameron poate sa se intoarca din Ibiza la Londra mai repede decat daca s-ar afla la Cornwall. Are dreptul la o vacanta, la timp cu familia. Eu chiar vreau ca premierul sa fie relaxat si sa revina mai in forma," a spus ea pentru Sky News.

Cameron a fost fotografiat la masa cu sotia sa pe plaja.

Michael Adebowale, in varsta de 22 de ani, si Michael Adebolajo, in varsta de 28 de ani, sunt suspectati ca au ucis un militar in apropierea unei cazarme din Londra, miercuri, in plina strada. Michael Adebolajo a revendicat crima intr-o inregistrare video realizata de un trecator la cativa metri de locul faptei, unde acesta apare cu un satar si un cutit si cu mainile pline de sange. Cu o voce calma, el explica faptul ca a actionat ca razbunare pentru ca "musulmani sunt ucisi zilnic de soldati britanici".

Ultimele informatii aparute in presa intensifica presiunea asupra serviciilor secrete si a politiei britanice. Premierul David Cameron a promis, inca de joi, o ancheta pentru a se stabili eventualele lacune ale sistemului, iar un raport preliminar urmeaza sa fie dat publicitatii saptamana viitoare.