Mii de salariati ai companiei Iberia, aflati in greva, au iesit in strada, miercuri, la Madrid, unde s-au reunit in fata sediului companiei aeriene pentru a denunta suprimarea prevazuta a 3.800 de posturi, informeaza Mediafax.

In zgomotul asurzitor de fluiere, megafoane si petarde, manifestantii purtau pancarte cu inscriptii precum "Luati mainile murdare de pe Iberia" sau "Britanicilor, intoarceti-va acasa", pentru a denunta fuziunea, in ianuarie 2011, intre British Airways si Iberia, care a dat nastere grupului IAG, precizeaza agentia de presa.

"Este o destructurare totala a companiei din partea British Airways. Conducerea nu vrea sa negocieze, spune ca are mainile legate", deplange Federico Castro, un steward la pensie, in varsta de 68 de ani, venit sa protesteze in numele fiului sau in varsta de 32 de ani, care exercita aceeasi profesie.

"Ei transforma Iberia intr-o companie low-cost in favoarea British Airways", a adaugat el.

Principalele sindicate ale Iberia au facut apel la trei serii de cate cinci zile de greva in perioada 18-22 februarie, 4-8 martie si 18-22 martie, pentru a protesta fata de suprimarea a 3.800 de locuri de munca, dintr-un total de aproximativ 20.000, a anuntata de IAG in cadrul unui plan de economii.

In total, Iberia prevede anularea a 145 de zboruri in cursul saptamanii, dar impactul grevei ramane limitat prin asigurarea serviciului minim, obisnuit in Spania in astfel de cazuri.

Iberia urmareste o reducere a capacitatilor sale de 15 la suta incepand din 2013. Compania a decis sa suprime, incepand de la 1 aprilie, mai multe zboruri deficitare catre America Latina.