Un judecator din Florida a decis in favoarea adoptarii unei fetite de 22 luni, de catre trei persoane, un cuplu de femei casatorite si un homosexual. Judecatorul a decis ca numele celor trei parinti sa fie scrise pe certificatul de nastere al copilului, tatal biologic care a furnizat sperma cu care a fost conceput prin inseminare artificiala si cele doua mame.

Aceasta hotarare pune capat unui proces de aproape doi ani intre cele doua femei cu varste de 43 si, respectiv, 38 de ani si tatal biologic, fost prieten al cuplului.

Femeile au sustinut ca s-au inteles verbal cu donatorul astfel incat copilul conceput prin inseminare artificiala sa fie adoptat de catre "a doua" mama si sa ramana la cele doua femei. Dar, la scurt timp dupa nastere, tatal biologic a sustinut ca vrea sa-i fie recunoscuta paternitatea si ca el nu ar fi un simplu donator de sperma.

Decizia judecatorului din Miami prevede ca femeile au toate drepturile parintesti asupra copilului, dar tatal biologic are drept de vizita si de a contribui financiar la educatia lui.