Un avion cu 19 persoane la bord s-a prabusit in apropiere de aeroportul din Katmandu, capitala Nepalului, accidentul soldandu-se cu moartea tuturor pasagerilor. "Un avion al companiei Sita Air transportand 16 pasageri si trei membri ai echipajului s-a prabusit in apropiere de aeroportul din Katmandu. Echipele de salvare incearca sa stinga incendiul",a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al politiei, Binod Singh. Printre victime se numara 7 cetateni britanici si 5 chinezi.

"Cei 19 pasageri ai avionului sunt morti. Locul accidentului se afla la mai putin de un kilometru de aeroport", a mai declarat purtatorul de cuvant al politiei locale. "Avionul era cuprins de flacari cand noi am ajuns", a adaugat acesta.

Aparatul de zbor tocmai decolase si asigura legatura cu Lukla, un mic oras din nord-estul tarii care serveste ca punct de trecere catre Everest. "Avionul s-a prabusit in directia raului Manohara la marginea orasului Katmandu. Prabusirea a avut loc in jurul orei locale 06:30 (03:30, ora Romaniei)", a adaugat purtatorul de cuvant.

Transportul aerian este un mijloc de deplasare raspandit in Nepal, o tara care nu are o retea rutiera dezvoltata. Multe comunitati din munti nu sunt accesibile decat pe jos sau cu avionul. Accidentele de avion sunt de asemenea relativ frecvente in aceasta tara, care adaposteste printre cele mai inalte varfuri montane din lume.