Silvio Berlusconi ar putea fi candidatul principal al partidului sau, Poporul Libertatii (PDL), la alegerile parlamentare programate pentru primavara anului 2013, in incercarea de a reveni la conducerea guvernului italian, se arata intr-un articol publicat de Corriere della Sera, citat de AFP. Informatia a fost partial confirmata de un apropiat al fostului premier italian.

''Decizia a fost luata: Berlusconi isi va prezenta candidatura pentru postul de prim-ministru'', scrie cotidianul italian, fara a cita insa surse, si bazandu-se pe sondajele favorabile fostului sef al guvernului italian.

''Exista o sustinere puternica pentru o noua candidatura a presedintelui Berlusconi'' si ''cred ca, in cele din urma, se va decide sa candideze'', a declarat Angelino Alfano, secretar al partidului Poporul Libertatii. Alfano a insistat asupra faptului ca Silvio Berlusconi ''a guvernat in timpul unor ani dificili si a predat mandatul unui guvern tehnocrat, fara a fi invins in Parlament si fara a pierde alegerile''.

''Un PDL fara Silvio Berlusconi nu ar obtine 10% din voturi, in timp ce cu Alfano candidat pentru postul de sef al guvernului si cu Berlusconi implicat (in campania electorala), partidul ar putea obtine chiar 30% din voturi, potrivit sondajelor'', scrie cotidianul italian.