Multimiliardarul american Larry Ellison, co-fondator si director al grupului Oracle, a cumparat a sasea cea mai mare insula din arhipelagul Hawaii, a anuntat guvernatorul acestui stat american din Pacific, citat de AFP.

Ellison a cumparat 98% din cei 365 km2 ai insulei Lana'i de la fostul proprietar, Castle&Cooke, o societate imobiliara din Los Angeles, a precizat guvernatorul Neil Abercrombie.

Agentia Reuters afirma ca sumele vehiculate de presa sunt cuprinse intre 500 si 600 de milioane de dolari, dar nu exista o confirmare oficiala.

Vanzatorul, citat de un cotidian local, a evocat un pret de mai multe sute de milioane de dolari si a afirmat ca Larry Ellison va investi in aceasta insula, care are in prezent doua complexe hoteliere si un teren de golf, si va crea locuri de munca.

Clasat de revista Forbes pe locul 6 in clasamentul celor mai bogati oameni din lume in 2012, Larry Ellison are o avere estimata la 36 de miliarde de dolari. El este cunoscut si pentru participarea sa la Cupa Americii, pe care echipa sa a castigat-o in 2010.