Autoritatile din Azerbaidjan au anuntat miercuri ca au dejucat un atac terorist ce urma sa aiba loc in timpul recentei editii a concursului Eurovision, organizat in aceasta tara, si ca au arestat 40 de suspecti, relateaza AFP.

"Obiectivul principal al gruparii teroriste era comiterea unui atentat la Baku, in timpul Eurovisionului", a anuntat Ministerul azer al Securitatii Nationale intr-un comunicat.

"40 de membri ai gruparii au fost arestati", potrivit aceleiasi surse.

"Gruparea intentiona sa comita un atac in sala de concerte in care fost organizat concursul, precum si alte atentate ce il vizau pe presedintele Ilham Aliev, dar si posturi de politie, hoteluri in care erau cazati straini sau lacasuri de cult", a precizat ministerul azer.

Mai multi membri ai gruparii "aveau bilete pentru Eurovision, cu scopul de a comite acte teroriste in Sala de Cristal din Baku", unde s-a desfasurat concursul, a mai precizat institutia azera.

Potrivit ministerului, gruparea planuise un atentat impotriva presedintelui Ilham Aliev in aprilie, in timpul vizitei sale in regiunile de nord-vest ale tarii.

Gruparea intentiona, de asemenea, sa plaseze masini-capcana in apropierea hotelurilor de lux din Baku, precum Hilton si Marriott.

Serviciile de securitate i-au arestat pe presupusii membri ai gruparii in timpul unor operatiuni separate ce au avut loc la Baku, in orasele Ganja si Soumgait, dar si in alte regiuni ale tarii, a adaugat ministerul azer, fara a preciza data la care au fost efectuate aceste arestari.

Unii membri ai gruparii au opus rezistenta si au fost ucisi, potrivit sursei citate.

"Ministerul Securitatii Nationale a decis sa nu dezvaluie aceasta informatie in timpul Eurovisionului, pentru a nu crea panica in randul cetatenilor si a invitatilor straini", a explicat ministerul azer.