Ministrul francez de Interne, Claude Gueant, a declarat marti ca anchetatorii nu l-au identificat inca pe barbatul care a ucis trei copii si un rabin la o scoala din Toulouse insa camerele de supraveghere arata ca acesta avea agatata de gat o camera de luat vederi de dimensiuni mici, relateaza Reuters.

"Acesta informatie adauga un alt element la profilul ucigasului. Este vorba despre o persoana suficient de cruda incat sa inregistreze fapta. [...] Profilul ucigasului dezvaluie o persoana foarte rece, foarte hotarata, cu gesturi precise si, prin urmare, foarte cruda", a declarat Claude Gueant, aflat la Toulouse.

Intrebat daca atacatorul a inregistrat scena, Gueant a raspuns: "Putem sa ne imaginam ca da". Ministrul a precizat insa ca, deocamdata, autoritatile nu au gasit imagini cu atacul pe internet, relateaza Associated Press, citata de Yahoo News.

Scolile de pe tot intinsul Frantei au tinut, marti, un moment de reculegere, in memoria victimelor.

Un atac cu focuri de arma a izbucnit luni dimineata in fata unei scoli evreiesti la Toulouse (sud-vestul Frantei), provocand moartea a cel putin 4 persoane, dintre care 3 copii, si ranirea grava a altor doua, potrivit politiei si martorilor.

Autorul a fugit cu o motocicleta, potrivit martorilor, sugerand o eventuala legatura cu motociclistul care a deschis focul asupra unor militari la Toulouse si Montauban saptamana trecuta, atac soldat cu trei morti si un ranit.

Patrcik Rouimi, unul dintre responsabili din randul parintilor, a declarat ca un barbat a deschis focul asupra oamenilor care asteptau in statia de autobuz scolar.

Un soldat in varsta de 30 de ani a fost impuscat mortal intr-o zona rezidentiala din Toulouse in urma cu o saptamana. Alti doi soldati au fost ucisi si un al treilea a fost ranit dupa ce au fost impuscati joi, cand se aflau la un bancomat in orasul Montaouban, la 46 de km de Toulouse.

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a confirmat, luni seara, ca o singura persoana este la originea atacurilor asupra scolii evreiesti si asupra unor militari din doua orase din sud-vestul Frantei si a anuntat instaurarea nivelului maxim de alerta terorista in aceasta regiune.

Presedintele a anuntat "masuri de protectie exceptionale in regiunea" sud-vest. "Am decis ca va fi activat planul Vigipirate, culoarea stacojie", a afirmat el.

Este pentru prima data cand nivelul maxim al planului Vigipirate, care evalueaza amenintarea terorista, este activat in Franta, unde nivelul rosu este in vigoare de la atentatele din Londra, din iulie 2005.