Presedintele venezuelan Hugo Chavez a anuntat duminica faptul ca va reveni la Caracas in urmatoarele zile si ca va incepe un program de radioterapie pentru combaterea cancerului in urmatoarele saptamani, un tratament ce l-ar putea lasa cu fortele slabite in perspectiva alegerilor prezidentiale programate la 7 octombrie, relateaza Associated Press si Reuters.

Chavez a facut cele doua anunturi prin intermediul televiziunii publice, din Cuba, unde se recupereaza dupa o a treia interventie chirugicala necesara pentru extragerea unei tumori din regiunea pelviana, potrivit Agerpres.

El a precizat ca testele medicale au indicat o 'evolutie favorabila' dupa operatie. Aparitia televizata a lui Chavez, alaturi de mai multi ministri din cabinetul sau care l-au vizitat la spitalul din Havana, a parut sa aiba drept scop promovarea unei imagini potrivit careia el se afla pe deplin la carma regimului de guvernamant, in pofida bolii cu care se confrunta, noteaza Reuters.

'In saptamanile ce urmeaza, vom incepe faza de radioterapie, pe care am anuntat-o deja', a spus Chavez, imbracat cu o jacheta imprimata in culorile drapelului venezuelan.

Experti in domeniul cancerului sustin ca radioterapia poate avea consecinte serioase asupra fizicului uman, insa Chavez pare hotarat sa demonstreze ca are taria pentru a face campanie si a mai castiga un nou mandat de sase ani, dupa 13 ani petrecuti la putere. El a promis ca va reveni in tara in curand. 'Cu voia lui Dumnezeu, ma voi intoarce in urmatoarele zile. Saptamana viitoare nu va trece fara ca eu sa revin la Caracas', a conchis el.