Patru militanti ai organizatiei ecologiste Greenpeace au ocupat luni biroul premierului din Quebec, Jean Charest, pentru a cere inchiderea centralei nucleare de la Gentilly. Ei au desfasurat in fata cladirii Guvernului din Quebec o imensa banderola pe care se poate citi "Fukushima, ne amintim. Inchideti Gentilly", potrivit imaginilor transmise de televiziuni.

Patru manifestanti, doua femei si doi barbati, despre care nu se stie cum au intrat in biroul lui Charest, absent din Quebec, s-au legat cu lanturi unii de altii si s-au asezat pe jos, a declarat o purtatoare de cuvant a Greenpeace, Catherine Vezina, scrie Mediafax.

Dupa doua ore de la sosirea lor, agentii de securitate incercau in continuare sa ii scoata din cladire fara sa recurga la forta.

"Adevarata problema de securitate este centrala nucleara de la Gentilly" si nu biroul premierului, a declarat un analist al Greenpeace, Shawn-Patrick Senlis, intervievat in fata cladirii.

"Un accident la Gentilly ar avea un impact enorm asupra intregii societati din Quebec" a adaugat el, calificand riscul drept "necugetat".