O parada militara de amploare are loc joi in capitala nord-coreeana Phenian, pentru a marca 70 de ani de la nasterea liderului defunct Kim Jong-Il, arata imaginile televiziunii publice din aceasta tara.

Aceasta ceremonie este destinata sa demonstreze loialitatea armatei terestre si aeriane si a Marinei, fata de fiul lui Kim Jong-Il, Kim Jong-Un, care i-a succedat tatalui sau, a spus prezentatorul.

Kim Jong-Il a murit pe 17 decembrie in urma unei crize cardiace, in timpul unei calatorii cu trenul. Succesorul sau este Kim Jong-Un, fiul mai mic al fostului lider nord-coreean.

O statuie-gigant a lui Kim Jong-Il, sculptata in roca unui munte, a fost dezvelita in Coreea de Nord, in urma cu o saptamana.

Sculptura realizata in provincia Pyongan din sud-vestul tarii, in muntii Sokda, este insotita de inscriptia "Patriot de neinlocuit, generalul Kim Jong-Il. 16 febriarie 2012".

Autoritatile din provincia Pyongan "au ales pentru realizarea sculpturii un loc usor vizibil, venind in intampinarea dorintei arzatoare a oamenilor din intreaga tara de a preamari pentru eternitate virtutile unui nemuritor revolutionar", a anuntat agentia de stiri de stat din Coreea de Nord.