Politia din Los Angeles cauta un piroman suspectat ca a declansat, vineri noaptea, in decurs de patru ore, 21 de incendii in Hollywood, avariind mai multe cladiri si masini din zona, relateaza publicatia The Guardian, citata de Mediafax.

Mai multe vehicule au fost incendiate, apoi flacarile s-au extins la case din apropiere, inclusiv una din Hollywood Hills ocupata candva de Jim Morrison, solistul vocal al formatiei The Doors.

Aceasta este considerata cea mai grava serie de incendi din istoria orasului, iar politia a consolidat patrulele si a cerut locuitorilor sa fie vigilenti. Toate incendiile au fost declansate pe o suprafata de aproximativ cinci kilometri patrati, majoritatea fiind in cartiere rezidentiale cu populatie densa.

Autoritatile din Los Angeles au oferit o recompensa de circa 60.000 de dolari pentru informatii care conduc la condamnarea autorului sau autorilor incendiilor. Alimentarea cu electricitate a fost intrerupta in mai multe cartiere, iar politia este in alerta in zona Hollywood.

"Aceasta este cea mai populata parte din Los Angeles si West Hollywood. Avem 20.000 de persoane pe kilometru patrat in aceasta zona. Un incendiu scapat de sub control poate costa zeci de vieti", a declarat John Duran, primarul din West Hollywood, unde au avut loc patru incendii.

Incidentele de vineri intervin dupa o alta serie de incendii declansate joi in zona Sunset Boulevard, pentru care doua persoane au fost arestate.