Focurile de artificii din Sydney, Australia, au dat startul petrecerilor grandioase din marile orase ale lumii ce marcheaza sfarsitul anului 2011.Rand pe rand, miliarde de persoane au sarbatorit sosirea anului 2012, marile orase ale lumii organizand spectacole in aer liber, jocuri de lumini si focuri de artificii.

Foto:
  • Click pe poza pentru fotogalerie

In New York, americanii s-au adunat in Times Square unde, conform traditiei de peste 100 de ani, in ultimul minut din an, a fost coborat globul de cristal. Au urmat artificii si o ploaie de confetti. Globul a fost coborat (prin apasarea unui buton) de Lady Gaga si primarul metropolei, Michael Bloomberg, informeaza Reuters.

Britanicii au sarbatorit cu un foc de artificii realizat deasupra Tamisei, in zona centrala a Londrei. La miezul noptii, bataile ceasului Big Ben au fost acompaniate de artificii lansate din varful turnului de nord al Palatului Westminster si din London Eye. Spectacolul a durat 11 minute. Zonele cu vizibilitate buna s-au ocupat chiar si cu trei ore inainte de miezul noptii, potrivit The Telegraph.

La Sydney, in Australia, 2012 si-a facut intrarea la ora 13.00 GMT (15.00, ora Romaniei).Focurile de artificii din Sydney, Australia, au dat startul petrecerilor grandioase din marile orase ale lumii ce marcheaza sfarsitul anului 2011, informeazaThe Telegraph. Spectacolul pirotehnic a durat 12 minute si s-a desfasurat in fata a 1,5 milioane de persoane.