Un australian de 45 de ani a fost condamnat la 500 de lovituri de bici si un an in inchisoare de catre instantele din Arabia Saudita pentru blasfemie, au declarat miercuri oficiali australieni. Omul, tata a cinci copii, este prea sarac pentru a-si permite un avocat, anunta AFP.

Almaribe Mansor a fost arestat in orasul Medina pe 14 noiembrie atunci cand a facut pelerinajul anual musulman Hajj. Politia l-a acuzat de insultarea Profetului Mohammed. Potrivit Departamentului australian al Afacerilor Externe, omul a fost condamnat marti.

"Ambasadorul australian este in contact cu autoritatile saudite dupa ce un australian de 45 de ani a fost condamnat de o instanta in Arabia Saudita la un an de inchisoare si 500 de lovituri de bici", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului.

Almaribe Mansor, care locuieste in Shapparton (Victoria, Australia de Sud), a fost condamnat initial la doi ani de inchisoare. Fiul sau cel mare, Jamal, a declarat ziarului Melbourne Age ca tatal sau citea si se ruga impreuna cu un grup de pelerini cand a fost acostat de catre politia religioasa care l-a arestat.

Omul, tata a cinci copii, este prea sarac pentru a-si permite un avocat. El sufera de diabet zaharat si boli de inima. "Nu cred ca va supravietui la 50 de lovituri de bici", a spus Mohammed, cel de-al doilea fiu al acestuia.