Ciprul spera sa primeasca un imprumut de 2,5 miliarde de Euro din partea Rusiei, a declarat miercuri purtatorul de cuvant al guvernului de la Nicosia, Stefanos Stefanou, citat de RIA Novosti. Imprumutul ar urma sa fie acordat pe o perioada de 4 ani si jumatate, la o rata a dobanzii de 4,5%.

Cabinetul de ministri spera sa acceseze linia de credit pusa la dispozitie de Moscova cat mai repede, a mai adaugat Stefanou, in conditiile in care problemele din Grecia au afectat economia cipriota. Ministrul de finante al tarii, Kikis Kazamias a declarat ca tara sa nu va cere sprijin financiar de la Uniunea Europeana, in ciuda dorintei mai multor politicieni locali de a face acest lucru. “Speram ca accesarea imprumutului, combinata cu o serie de masuri care vizeaza stabilitatea bugetara pe termen mediu sa aduca beneficii semnificative Ciprului”, a declarat Kazamias.

Fostul ministru de finante rus Alexei Kudrin a spus in luna septembrie ca Rusia si Ciprul sunt aproape de a ajunge la o concluzie favorabila a discutiilor privind acordarea imprumutului.