Filmul lui Corneliu Porumboiu Politist, adjectiv/Policía, Adjetivo va fi prezentat la Madrid în cadrul Ciclului de film european de vară. Evenimentul aflat la a IV-a editie este organizat de Biroul Parlamentului şi Reprezentanţa Comisiei Europene din Spania în perioada 23 august – 2 septembrie 2010. Filmul romanesc detinatorul premiului FIPRESCI la Cannes (2009) va fi proiectat alaturi de alte sapte filme europene.

Proiectia filmului Poliţist, adjectiv va avea loc in aer liber, in data de 30 august, la ora 22:00., informeaza ICR Madrid.

La editia din acest an a Ciclului de film european de vară vor putea fi vizionate opt filme europene pe un ecran de 14 x 7 metri, montat la sediul Instituţiilor Europene din Spania (Paseo de la Castellana 46, Madrid) pe 23, 24, 25, 26, 30 şi 31 august şi 1, 2 septembrie. Toate filmele vor fi proiectate în versiune originală cu subtitrare, iar accesul este gratuit.

Filmul spune povestea unui tânăr poliţist (Cristi), care refuză să aresteze un adolescent care oferă haşiş unor colegi de şcoală. „A oferi” este pedepsit prin lege. Cristi este de părere că legea se va schimba şi nu vrea să aibă pe conştiinţă viaţa unui tânăr pe care îl consideră iresponsabil. Pentru superiorul lui, însă, cuvântul „conştiinţă” are altă semnificaţie...

In rolurile principale ale filmului joaca actorii: Dragos Bucur, Vlad Ivanov, Ioana Stoica, Irina Saulescu

http://www.42kmfilm.ro/ro/politist-adjectiv

Corneliu Porumboiu (Vaslui, România) a studiat Regie la Universitatea Naţională de Teatru şi Film din Bucureşti. În 2005, participă la un program de rezidenţiat la Cannes. În 2006, filmul „A fost sau n-a fost” este selectat pentru secţiunea „Quinzaine de Realisateurs” şi câştigă Camera d’Or pentru debut, plus premiul distribuitorilor de film, Label Europe. „A fost sau n-a fost” a primit mai bine de 20 de premii la festivaluri din întreaga lume şi a fost distribuit în peste 30 de ţări. „Poliţist, adjectiv” este al doilea lungmetraj scris, produs şi regizat de Corneliu Porumboiu şi care a primit la Cannes premiul FIPRESCI (Fédération Internationale de la Presse Cinématographique), destinat secţiunii “Un Certain Regard” şi Premiul Juriului aceleiaşi secţiuni. Alte premii: Trofeul Transilvania, TIFF, România, 2009; Premium pentru lungmetraj de ficţiune, L´alternativa Festival ed Film Independent din Barcelona. 2009.