Promovabilitatea la concursul de suplinire care a avut loc pe 4 august a fost de 54,6%, mult mai mica decat in anii precedenti, potrivit rezultatelor provizorii afisate luni, informeaza Ministerul Educatiei intr-un comunicat de presa.

UPDATE Rezultatele au fost publicate online pe site-ul titularizare.edu.ro.

Au fost corectate 8.501 lucrari, iar 27 dintre acestea au fost anulate. Pe transe de note, rezultatele sunt urmatoarele: doua note de 10, 3.859 note sub 5 - reprezentand 45,4%, 4.642 note peste 5 - 54, 6%, fata de anul trecut, cand aceasta a fost de 90%. S-au obtinut 39 note de 1.

"Comparand cu rezultatele din anii anteriori, cand procentul de promovabilitate la concursul din luna august pentru suplinitori calificati era de peste 90%, in acest an Ministerul Educatiei a impus o selectie mult mai riguroasa. Precizam ca, in 2011, subiectele au fost unice, similare concursului din iunie, si au eliminat vulnerabilitatile unei evaluari prin interviu sau cu subiect propus la nivelul judetului", precizeaza Ministerul.

Contestatiile se inregistreaza in perioada 8-9 august 2011. In data de 9 august contestatiile se preiau pana la ora 17.00. Dupa ora 17.00, contestatiile inregistrate se transmit la centrele de evaluare.

Rezultatele finale la concursul de suplinire se afiseaza in data de 11 august 2011.

Potrivit reprezentantilor MECTS, toate salile de examinare au fost supravegheate video. Aproximativ 10.100 dintre cei 19.500 de candidati inscrisi pentru concursul de suplinire (51%) s-au prezentat la concurs, dintre acestia 26 fiind eliminati pentru frauda, tentativa de frauda sau lipsa documentelor personale.

Secretarul de stat Oana Badea declara luna trecuta ca in data de 4 august va fi sustinut un concurs de ocupare a posturilor ramase libere in invatamantul preuniversitar (suplinire - n.r.) asemenea examenelor de titularizare sustinute in luna iulie.

Conform MECTS, din aceasta toamna nu doar titularii vor putea lua ore peste norma didactica, ci si suplinitorii calificati care au obtinut cel putin nota 7,00 la concurs. Astfel, pe langa cele 18 ore pe care trebuie sa le aiba o catedra intreaga, atat titularii, cat si suplinitorii calificati isi mai pot lua inca noua ore de predare.