Capitanul vasului bulgar "Sf. Apostol Andrei" sustine ca "pirati" romani, aflati la bordul unor ambarcatiuni neinregistrate, au jefuit vaporul sau in apropiere de Braila, transmite Novinite. Incidentul, care ar fi avut loc duminica, a fost relatat pentru prima data de cotidianul "Trud".​

Potrivit informatiilor, incidentul s-a produs la kilometrul 128, pe Dunare, in apropiere de Braila, unde era ancorat vasul bulgar.

Capitanul vasului, Nencio Ancev, a declarat ca a fost furata circa o tona de marfa. Disparitia produselor a fost remarcata luni dimineata. "Nimeni nu a auzit nimic in timpul noptii. Suntem trei oameni, care lucreaza ture de 12 ore, asa incat nu avem om de paza peste noapte", a spus bulgarul.

Politia romana a anchetat incidentul, insa nu a descoperit nimic. Potrivit capitanului bulgar, ambarcatiunile romanesti nu erau inregistrate.

Ancev s-a declarat nemultumit de faptul ca Romania primeste bani pentru salupele de frontiera, in timp ce Dunarea ramane neprotejata in fata raidurilor piratilor. El a adaugat ca astfel de incidente se petrec regulat.

Capitanul a afirmat ca politia bulgara trebuie sa intervina si sa-i forteze pe romani sa-si inregistreze ambarcatiunile.