Avocatul brasovean Victor Teodorescu, acuzat ca a comandat uciderea sotiei sale pentru a incasa asigurarea de viata, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, au decis joi judecatorii Curtii de Apel. Teodorescu a fost pus sub invinuire pentru acuzatia de instigare la omor, el fiind suspectat ca a oferit 20.000 de euro unei persoane pentru a o omori pe sotia sa.

Teodorescu a facut recurs la decizia magistratilor.

Miercuri dimineata, anchetatorii au descins la domiciliul lui Victor Teodorescu, el fiind dus pentru audieri la Bucuresti, intrucat cercetarea cazului este realizata de Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului instantei supreme.

Violeta Teodorescu, in varsta de 45 de ani, sotia avocatului brasovean Victor Teodorescu, a fost gasita moarta in locuinta sa, in 29 martie. Ea a fost injunghiata cu un cutit de 25 de ori in gat, iar la cap avea 15 lovituri cu un corp dur.

Principalul suspect in acest caz, Erwin Victor Presmereanu, in varsta de 21 de ani, a fost arestat preventiv in 2 aprilie, fiind acuzat de omor deosebit de grav. Anchetatorii au aflat ca mama suspectului este o fosta clienta a avocatului. Presmereanu le-a declarat atunci anchetatorilor ca a avut legaturi cu familia avocatului Victor Teodorescu, insa nu o cunostea personal pe sotia acestuia. Tanarul a fost arestat in urma amprentelor care s-au gasit in apartamentul sotilor Teodorescu, insa el si-a sustinut nevinovatia si a refuzat sa ii fie prelevate probe biologice.

Erwin Victor Presmereanu locuia fara forme legale in Brasov, impreuna cu mama si fratele sau, si se afla in timpul unei condamnari cu suspendare, sub supraveghere.

Procurorii sustin ca Teodorescu a oferit 20.000 de euro unei persoane pentru a o omori pe sotia sa, inainte de intelegerea cu Erwin Victor Presmereanu.

Potrivit surselor citate, persoana respectiva s-a prezentat, miercuri, la Parchetul instantei supreme, unde a fost audiata ca martor, aratand ca avocatul Victor Teodorescu i-a oferit, in luna martie, 20.000 de euro ca sa o ucida pe sotia acestuia.

Sursele citate au mai aratat ca Victor Teodorescu a refuzat initial sa dea declaratii in fata procurorilor si sa isi ia un aparator, astfel ca anchetatorii au stabilit un avocat din oficiu, deoarece legea penala impune acest lucru la acest moment al urmaririi. In acel moment, Teodorescu s-a hotarat sa vorbeasca, negand toate acuzatiile.