Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Comisia de Cercetare a Averilor de pe langa Curtea de Apel Bacau pentru initierea procedurilor de confiscare a sumelor de bani cu caracter nejustificat, dobandite in perioada exercitarii functiei publice de ofiter de politie (1996 - 2010) de catre Comisarul Sef de Politie Aurelian Vasea Soric, informeaza un comunicat al ANI.

Agentia Nationala de Integritate, in conformitate cu prevederile Legii nr. 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative, a constatat, in cazul domnului Comisar Sef de Politie Aurelian Vasea Soric, in urma procedurilor de evaluare a averii dobandite in perioada exercitarii functiei publice de ofiter de politie (1996 - 2010), existenta unei diferente semnificative, in sensul art. 18 din Legea nr. 176/2010, in cuantum de 365.865 Lei, intre averea dobandita si veniturile realizate.

Agentia s-a sesizat din oficiu, la data de 18.11.2010, cu privire la faptul ca Soric ar fi acumulat, in perioada exercitarii functiei publice de ofiter de politie (1996 - 2010), impreuna cu familia, o avere care depaseste veniturile realizate.

In 26 iunie 2006, Soric a fost promovat in functia de Sef al Inspectoratului de Politie Judeteana Neamt, calitate pe care a detinut-o pana la data de 23 noiembrie 2010.

In decembrie anul trecut, el a fost instiintat cu privire la declansarea activitatii de evaluare, precum si cu privire la drepturile sale de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Agentia Nationala de Integritate a extins evaluarea si asupra averii sotiei sale, Cristina Soric.

Cand s-a prezentat la sediul ANI, Soric a fost informat cu privire la faptul ca au fost identificate diferente semnificative intre averea dobandita si veniturile realizate.

In urma evaluarii declaratiilor de avere s-a constatat ca Soric si sotia sa au detinut, in perioada 1996 - 2010, trei terenuri situate in Municipiul Piatra Neamt, trei terenuri in Municipiul Iasi, un mobil de locuit, compus din S+P+E, si o cladire de birouri, situate in Municipiul Piatra Neamt, 3 apartamente in Iasi, sase autoturisme si cinci conturi bancare la diferite banci comerciale.

Inspectorul de integritate a constatat existenta unei diferente semnificative in cuantum de 365.865 Lei, intre averea dobandita si veniturile realizate in perioada exercitarii in functiei publice (1996 - 2010).

Veniturile totale obtinute din alte surse, in perioada 1996 - 2010, de catre Soric impreuna cu sotia sa, au fost de 1.239.260,15 Lei.