Directorul adjunct al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Alba, Ioan Dobra, si alti trei functionari ai institutiei au fost retinuti, miercuri, pentru 24 de ore de procurorii DIICOT, fiind acuzati de infractiuni economice.

Boicean a spus ca, in total, procurorii DIICOT au audiat cinci persoane, insa pentru una dintre acestea nu a fost emisa ordonanta de retinere, relateaza Mediafax.

Surse apropiate anchetei au declarat, miercuri ca cea de-a cincea persoana audiata in acest dosar este Cosmin Ioan Limbean, directorul grupului de firme detinut de italianul Luca Anversa, invinuit si el in dosar.

Cetateanul italian Luca Anversa ar fi fost audiat in acest dosar marti, cu o zi inainte ca acest caz sa fie facut public.

Directorul adjunct al Directiei Finantelor Publice Alba, Ioan Dobra, este acuzat de constituire si sprijinire a unui grup infractional, evaziune fiscala, favorizarea infractorului, conflict de interese si omisiunea sesizarii organelor judiciare. El este fratele senatorului PDL de Alba Nicolae Dobra.

Zece perchezitii au avut loc, miercuri dimineata, in judetul Alba, vizand destructurarea unei grupari infractionale organizate specializata in infractiuni din sfera macrocriminalitatii economico-financiare, grupare sprijinita de sase angajati ai Directiei de Finante Alba.

Gruparea a fost constituita de catre Anversa Luca, cetatean italian, Limbean Cosmin Ioan, Avram Elena si Goia Ana Maria si a avut ca scop activitati comerciale, direct sau prin societati comerciale interpuse, fara a le inregistra in evidentele contabile ale societatilor comerciale sau inregistrari nelegale, avand drept consecinta eludarea platii taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat si obtinerea de beneficii financiare substantiale.

Valoarea prejudiciului este estimata la 2.200.000 de lei, reprezentand impozit pe profit si TVA.