Aproximativ 600 de standuri au fost sigilate, luni, de comisarii Garzii Financiare in timpul descinderii in depozitele complexului comercial "Dragonul Rosu" din Capitala, pentru ca marfa nu avea documente de provenienta, si 40 de tone de marfa au fost confiscate in "Europa", potrivit ANAF, transmite Mediafax.

Comisarii Garzii Financiare si inspectorii fiscali au confiscat, pana in prezent, din depozitele complexului "Dragonul Rosu" 280.000 de farfurii, 150.000 de cani, 75.000 de sacose de rafie si 30.000 de articole de bucatarie, se arata intr-un comunicat de luni al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Potrivit sursei citate, marfa nu avea documente de provenienta.

De asemenea, in complexul comercial "Europa", autoritatile au confiscat 40 de tone de marfa, in valoare de aproximativ 140.000 de euro. Comisarii au ridicat articole de imbracaminte, incaltaminte si jucarii.

Actiunea de control din complexul "Europa" si din depozitele "Dragonul Rosu" a inceput luni, la ora 8.00.

La sosirea inspectorilor ANAF si ai Garzii Financiare, insotiti de aproximativ 60 de luptatori ai Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei, standurile erau inchise.

In timpul controalelor, un elicopter de la Inspectoratul General de Aviatie al Ministerului Administratiei si Internelor a survolat zona complexului "Europa", pentru a sprijini actiunea comisarilor Garzii Financiare.

Inspectorii financiari aveau informatii ca in complexul comercial "Europa" se comercializeaza si sunt detinute produse fara documente legale. Marfa ar proveni atat din tari ale Uniunii Europene, precum si din state din afara spatiului UE.

In urma verificarilor, inspectorii financiari au constatat ca evaziunea fiscala in zona este de 100% si ca forma de detinere a spatiilor este in afara legii.

Produsele confiscate vor fi valorificate prin directiile de finante, iar sumele obtinute vor fi virate la bugetul de stat.