Primaria Capitalei nu va mai plati penalitatile la datoria istorica a RADET fata de ELCEN (Electrocentrale Bucuresti - n.r.), a declarat, marti seara, primarul general Sorin Oprescu, transmite Agerpres.

"Ei m-au socotit tot timpul la penalitati. Eu am ajuns la suma de 450 de milioane lei si mai am de plata 50 de milioane lei. In momentul cand am terminat cu aceasta datorie istorica am inceput sa fac demersurile necesare sa termin cu partea cu penalitatile, pentru ca, altfel, ei ma socotesc la penalitati, iar eu nu pot sa asigur caldura si compensarea la populatie", a precizat Oprescu.

El a spus ca penalitatile pe care le are fata de ELCEN se ridica la 800 de milioane de lei.

"Niciodata nu o sa mai fiu de acord sa platesc din banii bucurestenilor niste datorii facute la nivelul anului 1995, o hotarare judecatoreasca aberanta, care ma socoteste tot timpul la penalitati. Niciodata nu o sa mai platesc vreun ban, afara de datorie, chiar daca stau sa ma judec cu ei", a sustinut Oprescu.

Primarul general a anuntat ca o sa se adreseze Guvernului, iar apoi Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a casa hotararea in baza careia ELCEN solicita penalitati.

"Eu nu am bani. Anul acesta este un catel mort de care tragem in toate directiile pentru a putea sa ne acoperim 37% investitii, 30% partea de ceea ce inseamna functionare - RATB si RADET - si restul pentru functionarea Primariei si pentru proiecte", a precizat edilul sef al Capitalei.