Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au respins, luni, recursurile formulate de fostul sef al PTF Siret Aurel Anea si de 14 vamesi si politisti de frontiera de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti, acestia urmand sa ramana in arest preventiv. Aparatorii inculpatilor au cerut, luni, inlocuirea masurii arestarii preventive a clientilor lor cu o masura de interdictie a parasirii tarii sau a localitatii de domiciliu, potrivit Agerpres.

'Turele se schimbau foarte des la vama, o data la cateva saptamani, nu se poate vorbi de o continuitate a activitatii infractionale, asa cum incearca sa demonstreze procurorii', a sustinut in fata instantei avocatul lui Marcel Coroi. Un alt avocat a pus in discutie competenta Curtii de Apel in emiterea mandatelor de arestare, sustinand ca Tribunalul Bucuresti ar avea aceasta competenta si, prin urmare, incheierea prin care inculpatii au fost arestati de CAB este nelegala.

'Clientul meu nu poate fi acuzat de sprijinirea unui grup infractional constituit de investigatorul sub acoperire Madalin Ionescu', a declarata Anisoara Stan, avocatul lui Aurel Anea.

Fostul sef al Punctului de Trecere de Frontiera (PTF) Siret Aurel Anea a declarat luni la ICCJ ca banii pe care comisarul-sef Madalin Ionescu, cel care l-a inlocuit in functie, ii inmana erau folositi pentru a acoperi perioada cheltuielilor cu reparatiile de la PTF si pentru plata salariului femeii de serviciu. Aurel Anea a recunoscut ca primea banii din partea lui Madalin Ionescu, insa a sustinut ca nu erau folositi in interes personal.