Mai multi activisti ai organizatiei Greenpeace vor participa, marti, in Parcul Tineretului din Bucuresti, la un protest fata de folosirea reactoarelor nucleare. Prin acest gest, Greenpeace vrea sa atraga atentia romanilor asupra riscurilor pe care le au accidentele nucleare, cu urmari ireversibile, prezente la oricare dintre cele peste patru sute de reactoare nucleare existente la acest moment pe glob, informeaza Agerpres.

De asemenea, membrii organiatiei vor sa atraga atentia asupra faptului ca activitatile nucleare pun in pericol sanatatea populatiei, mediul natural, economia si securitatea tarii. Tot marti, vor fi organizate mitinguri si la Alba Iulia, Arad, Bacau, Bistrita, Cluj-Napoca, Iasi, Sibiu, Targu Mures si Timisoara.

Intr-un comunicat dat publicitatii, Greenpreace mentioneaza ca romanii trebuie sa afle ca "nu exista nici macar o singura solutie de stocare in siguranta a deseurilor radioactive, care raman periculoase timp de sute de mii de ani; inmultirea centralelor nucleare pe glob atrage dupa sine proliferarea armamentului nuclear".