Cursurile ar putea fi intrerupte, joi, in cateva unitati de invatamant din intreaga tara, cadrele didactice urmand sa mearga la scoala, fara insa sa predea sau sa puna note, a declarat, pentru Mediafax, Aurel Cornea, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant. Federatiile sindicale din invatamant au trimis o adresa membrilor de sindicat din intreaga tara, in care au recomandat intreruperea activitatii in unitatile de invatamant joi, in ziua in care este programata, in Parlament, asumarea raspunderii Guvernului asupra Legii educatiei.

Mai multe sindicate din tara au anuntat deja ca joi, profesorii din mai multe unitati de invatamant vor fi in greva.

Sindicalistii din Suceava au anuntat ca o parte din cadrele didactice vor face greva generala de o zi, iar in alte unitati de invatamant din judet, profesorii vor fi in greva japoneza de doua ore, fara a fi afectate cursurile.

Si cadrele didactice din mai multe unitati scolare din municipiul Galati au anuntat ca vor fi in greva.

In judetul Harghita, profesorii din mai multe scoli vor intra in greva de avertisment de doua ore.

Cadrele didactice membre ale Sindicatului Liber din Invatamantul Preuniversitar Clujean nu vor tine cursuri, insa vor fi prezente in scoli.

Guvernul a anuntat ca se va reuni, miercuri seara, pentru a adopta forma finala a Legii educatiei nationale, prin integrarea unor amendamente depuse de parlamentari. Proiectul, in forma finala, va fi transmis joi Parlamentului. "Noi am primit din partea Parlamentului ca maine la ora 10:00 sa fim prezenti in vederea asumarii raspunderii si acest lucru il vom face", a anuntat miercuri premierul Emil Boc, la scurt timp dupa incheierea votului asupra motiunii de cenzura.