​Guvernul a anuntat ca se va reuni in sedinta, miercuri, pentru a adopta forma finala a Legii Educatiei Nationale, pentru care Executivul isi va asuma raspunderea in Parlament.

Sedinta este programata pentru ora 18.00, dupa votul asupra motiunii de cenzura care are loc astazi in Parlament incepand cu ora 11.00.

Guvernul s-a reunit si duminica pentru a analiza amendamentele propuse de parlamentari.

Potrivit purtatorului de cuvant, Ioana Muntean, duminica au fost analizate in total 362 de amendamente, 271 depuse la Camera Deputatilor si 91 inregistrate la Senat. Din cele 362 de amendamente depuse in total de senatori si deputati, 170 apartin parlamentarilor PSD-PC, 96 parlamentarilor PNL, 53 reprezentantilor PDL, 32 parlamentarilor UDMR si 11 au fost initiate de independenti.

Proiectul, in forma finala, va fi transmis joi Parlamentului.

Tot astazi, Curtea Constitutionala dezbate cererea formulata de presedintele Senatului, Mircea Geoana, privind solutionarea conflictului juridic de natura constitutionala dintre Parlament si Guvern declansat prin oprirea din procedura legislativa a proiectului legii Educatiei Nationale si angajarea raspunderii de catre Executiv asupra acestui act normativ.