Curatatoria chimica "Bob de roua", detinuta de Arhiepiscopia Bucurestiului prin firmele "Misionarul Ortodox SRL" si "Chivotul Mare SRL", deschisa doar un sfert pentru preoti si restul pentru "mireni", va fi sfintita, joi, odata cu alta afacere sub acelasi patronaj, atelierul de croitorie "Reverenda", relateaza Mediafax.

Cele doua afaceri vor functiona in doua sedii aflate in centrul Bucurestiului, in imediata vecinatate a Patriarhiei.

Curatatoria "Bob de Roua" este operata de firma "Tarina Pastorului". Actionarii ei sunt "Misionarul Ortodox SRL" si "Chivotul Mare SRL", detinute la randul lor de Arhiepiscopia Bucurestiului.

Deschiderea curatatoriei ecologice "Bob de roua" a fost anuntata inca din iunie. Cu acea ocazie, ierodiaconul Ioachim Bejenariu, inspector in cadrul Serviciului Colportaj si Atelier Icoane, anunta ca aceasta va fi atat la dispozitia preotilor, cat si a publicului larg.

"Organizarea unei astfel de spalatorii ecologice cu un utilaj special pentru straie preotesti este chiar necesara", declara atunci purtatorul de cuvant al Patriarhiei, parintele Stoica, anuntand ca unul dintre cele patru utilaje ale spalatoriei va fi rezervat hainelor preotesti, iar alte trei vor fi folosite pentru a curata hainele clientilor de rand.

Spalatoria, deja dotata si functionala, va fi sfintita in ziua de joi, 28 octombrie. Tot joi, atelierul de croitorie "Reverenda" va fi si el sfintit. Aflat la cativa pasi de curatatoria "Bob de roua", atelierul "Reverenda" va fi adapostit de o anexa aflata pe proprietatea Patriarhiei, dupa bariera de intrare in domeniul din Dealul Mitropoliei.