"Ma simt izbavita de vinovatie", declara, intr-un interviu acordat pentru Realitatea Tv, la o zi de la iesirea din inchisoare, Ioana Maria Vlas. Ea a adaugat ca ii transmite lui Sorin Ovidiu Vintu "sa aiba putere si speranta" si spune ca regreta ca ea si SOV au ajuns sa fie "intr-o pozitie ireconciliabila".

Ioana Maria Vlas mai spune, in intreviu, ca intentioneaza sa prezinte conducerii Penitenciarului de femei Targsor, unde a fost inchisa pana miercuri, cateva proiecte de ateliere, adaugand ca "e foarte greu, cand esti in inchisoare, sa nu ai de lucru".

Ioana Maria Vlas a parasit miercuri seara Penitenciarul Targsor, dupa ce magistratii Tribunalului Prahova au decis sa o elibereze conditionat. Fost administrator al SOV Invest, condamnata la 10 ani de inchisoare in dosarele FNI si FNA, Maria Vlas a declarat ca este vinovata de minciuna in dosarul FNI, insa a sustinut ca principalul responsabil in aceasta frauda este Sorin Ovidiu Vintu, care "a fost albit de un procuror". Ioana Maria Vlas mai avea de executat peste 1.000 de zile de inchisoare.

"Mi-as dori un singur lucru, ca cel vinovat sa plateasca, investitorii sa-si recupereze banii si apoi pot sa mor linistita", spunea, miercuri seara, cea poreclita "mama FNI".

Ea a declarat ca se simte vinovata pentru faptul ca a fost obligata sa minta si a subliniat ca este singura care si-a recunoscut vinovatia in acest dosar.

"Trebuia sa platesc, nici nu mi-as fi dorit sa nu platesc", a afirmat ea, comentand ca in general mass-media s-a comportat bine in relatarea acestui caz, cu exceptia ultimei perioade, cand a "facut din Vintu o mare victima si nu este".