Aproximativ 150 de angajati ai Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Olt au declansat, miercuri dimineata, un protest spontan pe holurile institutiei, nemultumiti ca nu le-au fost alocate drepturile salariale, transmite Mediafax.

Liderul de sindicat al DGFP Olt, Florin Monea, a declarat ca aproximativ 150 de salariati ai unitatii au intrerupt activitatea intr-un protest spontan.

"Nu este o actiune organizata de sindicat. Este un protest spontan pentru ca oamenii nu si-au primit drepturile salariale. Solutia ar fi ca ministerul sa deblocheze sumele care au fost constituite. Oamenii sunt nemultumiti de suma alocata si mai pot sa spun ca nici pana la aceasta ora conducerea DGFP nu a trimis acele liste cu stimulentele la Bucuresti", a declarat acesta. "Conducerea institutiei ne-a chemat la o discutie pentru a gasi o solutie", a mai spus el.

Camera Deputatilor a adoptat, marti, cu 209 voturi "pentru", 12 "impotriva" si 66 de abtineri, OUG 1/2010 referitoare la reglementarea stimulentelor acordate bugetarilor, ministrul Finantelor Gheorghe Ialomitianu declarand, dupa vot, ca a fost corectat un sistem de salarizare nedrept.

Marti, cateva zeci de angajati din Ministerul de Finante au oprit activitatea sustinand ca au informatii ca nu-si vor primi stimulentele promise in urma protestului spontan de saptamana trecuta. Protestul lor spontan a fost cauzat de intarzierile in "procesul neobisnuit" de validare a listelor privind stimulentele, precum si de o comunicare defectuoasa, a spus prim-vicepresedintele SNFP, Liviu Toader.