Ministrul Daniel Funeriu a declarat ca fondurile Ministerului Educatiei sunt alocate in mandatul sau exclusiv pe criterii de oportunitate a lucrarilor, iar cei 80 milioane de lei pentru reabilitarea unor scoli au fost dati pe baza evaluarilor facute de MECTS si inspectoratele scolare, informeaza Mediafax.

"Fondurile Ministerului, Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului sunt alocate in mandatul meu exclusiv pe criterii de oportunitate a lucrarilor. Copiii nu au culoare politica. Voi urmari personal modul in care inspectorii scolari generali se achita de sarcina de a optimiza reteaua scolara", a declarat ministrul Daniel Funeriu.

Potrivit Ministerului Educatiei, cei 80 de milioane de lei alocati de Guvern din bugetul MECTS vor fi folositi pentru achitarea datoriilor catre firme care au executat lucrari de consolidare, reabilitare si modernizare a unitatilor de invatamant si pentru continuarea lucrarilor aflate in stadiu avansat de executie al caror termen de finalizare este prevazut pana la data de 31 decembrie 2010.

Acesta a precizat ca alocarea fondurilor bugetare s-a decis de catre Guvern pe baza evaluarilor facute la nivel local de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si inspectoratele scolare judetene.

Guvernul a alocat, in sedinta de saptamana trecuta, fonduri totale de 80 milioane lei pentru reabilitarea unor scoli, jumatate din bani fiind distribuiti catre unitati de invatamant din comune conduse de primari PDL.

Potrivit Medaifax, restul banilor au fost transferati in principal catre scoli din comune conduse de PSD (15,36 milioane lei pentru 150 primarii), PNL (11,44 milioane lei pentru 128 primarii) si UDMR (5,23 milioane lei pentru 54 primarii).

Printre cele mai mari fonduri se numara cele alocate la Grupul scolar "Gheorghe Lazar" din orasul Pecica, judetul Arad (pentru o cladire noua la scoala generala), cu un milion lei, si la Liceul teoretic "Ady Endre" din Sectorul 2 Bucuresti (sub forma de investitie in campus), cu 600.000 lei.