Confederatiile sindicale au anuntat ca ar putea organiza un miting comun de amploare in Capitala, pe 27 octombrie, ziua in care este programata, in Parlament, dezbaterea si supunerea la vot a motiunii de cenzura depusa de opozitie impotriva Cabinetului Boc. O decizie privind data exacta a actiunii sindicale este asteptata zilele urmatoare, potrivit Mediafax.

Liderul CNSLR-Fratia, Marius Petcu, a declarat, pentru Mediafax, ca ii va pregati pe membrii organizatiei sindicale pe care o conduce pentru un miting pe data de 27 octombrie. Marius Petcu a adaugat ca toti liderii confederatiilor au fost de acord de principiu cu organizarea mitingului in ziua votului asupra motiunii de cenzura, insa o decizie finala nu a fost luata deocamdata.

  • "Voi sustine ca aceasta actiune sa se desfasoare concomitent cu votul motiunii, pentru a avea un impact mai mare", spune liderul CNSLR-Fratia.

La randul sau, vicepresedintele Cartel Alfa, Liviu Apostoiu, a declarat ca la miting sunt asteptati aproximativ 50.000 de oameni si ca actiunile vor include un protest in Piata Victoriei, urmat de un mars spre Parlament.

Liderii confederatiilor sindicale au decis, pe 6 octombrie, sa organizeze impreuna proteste, iar pana pe 22 octombrie sa discute cu toti liderii politici si sa picheteze sediile partidelor, in lipsa unui raspuns la revendicarile lor urmand sa organizeze o mare actiune in intervalul 25 - 30 octombrie, in Capitala.

De asemenea, in fiecare vineri, din 8 pana pe 22 octombrie, sindicalistii vor picheta sediile partidelor din teritoriu si locuintele parlamentarilor.

Liderul CNSLR-Fratia, Marius Petcu, a declarat ca pana in 22 octombrie sindicalistii vor sa se intalneasca si sa discute cu toate grupurile parlamentare pentru a le prezenta un set de revendicari si punctul lor de vedere:

  • "In 22 octombrie toate aceste demersuri ar trebui sa aiba un raspuns. In caz contrar am putea organiza in 25 - 30 octombrie o mare actiune de amploare in Capitala".

Si presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, spune ca, daca dupa 22 octombrie, cand va fi facuta evaluarea actiunilor organizate pana atunci, nu se vor rezolva solicitarile sindicalistilor, exista posibilitatea blocarii drumurilor europene si intreruperea voluntara a lucrului de catre angajati:

  • "Intreruperea voluntara a lucrului este o activitate neincadrata in legislatia romaneasca, intra in actiuni sociale si romanii ar trebui sa puna in balanta daca pierd banii pe o zi sau doua in care opresc activitatea sau accepta sa piarda bani pana in 2013".