Liderul sindicatului "Pro Lex", Vasile, Lincu, care ii reprezinta pe angajatii din directiile vamale, a declarat, joi, ca protestul de la Ministerul Finantelor continua si este convins ca se va extinde, sustinand ca dispozitia de a nu se acorda stimulente este una politica, relateaza Mediafax.

"Ministrul Finantelor a sustinut cererile oamenilor, doar ca a fost o dispozitie politica de a nu se acorda stimulentele", a declarat Lincu.

Liderul sindical a precizat ca declaratiile premierului si ale presedintelui ANAF, potrivit carora stimulente salariale pot fi platite la Ministerul Finantelor doar angajatilor care contribuie la combaterea evaziunii fiscale si depasesc planul, arata ca "habar nu au" de prevederile normative in baza carora acestea sunt acordate.

Lincu a mai spus ca ar trebui ca autoritatile sa spuna cu cat a crescut bugetul de stat dupa ce aceste stimulente nu au mai fost acordate angajatilor de la Ministerul de Finante.

Presedintele "Pro Lex" a adaugat ca a aflat din surse oficiale ca "mingea este in curte la Basescu".

Lincu a mai spus ca protestul va continua si, mai mult, este convins ca se va extinde, iar reprezentantii sindicali ai angajatilor vor merge sa ii sustina, desi este o actiune spontana, neorganizata de sindicate.