Cadre didactice afiliate la Federatia "Spiru Haret" si FEN vor protesta, marti, la Palatul Cotroceni, fiind asteptate mii de persoane, liderii sindicali spunand ca locul a fost ales pentru ca "tot ce se intampla rau in tara asta isi are originea la Cotroceni", transmite Mediafax.

Sindicalistii contesta, pe langa diminuarea salariilor cu chiar pana la 50%, si proiectul legii educatiei care permanentizeaza aceasta scadere, desi Curtea Constitutionala a precizat ca aceasta masura ar trebui sa fie valabila pe o perioada determinata.

"Daca legea educatiei va fi asumata, invatamantul va intra in colaps. Acest proiect reprezinta doar orgoliul ministrului Daniel Funeriu, care vrea sa-si puna amprenta pe aceasta lege fiind un dispret total fata de elevi si de profesori", a spus presedintele Federatiei "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu.

O delegatie a sindicalistilor va pleca dupa mitingul de marti la Bruxelles pentru a le prezenta comisarilor din Educatie criza din invatamantul romanesc. Totodata, sindicalistii spun ca vor incepe in acelasi timp actiunile in justitie la CEDO, vizand toate procesele castigate de profesori.

Mitingul de protest va fi organizat, marti, in fata Palatului Cotroceni, de la ora 12.30, liderii FEN si "Spiru Haret" estimand ca vor fi prezenti mii de salariati din invatamant. Acesta are loc in ziua in care la nivel mondial se serbeaza Ziua Educatiei.