8.000 - 10.000 de persoane sunt asteptate la mitingul organizat marti, cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei, de Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant in Capitala, a anuntat duminica preşedintele FSLI, Aurel Cornea, citat de Agerpres.

"Marţi, 5 octombrie, cu prilejul Zilei Mondiale a Educaţiei, FSLI va organziza un mare miting de protest în Piaţa Victoriei, cu sloganul 'Salvaţi şcoala românească', cu începere de la 11.00, până la 12.30, după care ne vom deplasa în marş pe Calea Victoriei, până la Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, unde vom depune memorii cu revendicările şi solicitările noastre. Estimăm ca la această acţiune să participe între 8.000 şi 10.000 de colegi din toate judeţele ţării", a afirmat Aurel Cornea.

"Colegii noştri sunt umiliţi prin salarii indecent de mici, elevii îşi desfăşoară activitatea, mulţi, în condiţii insalubre şi nesatisfăcătoare şi au manuale, programe şi planuri de învăţământ învechite. Dorim reforma reală a învăţământului românesc. Părinţilor nu li se respectă dreptul de a alege în mod egal accesul la educaţie pentru copii lor. De aceea, mesajul nostru este adresat tuturor factorilor politici, instituţiilor fundamentale ale statului, Preşedinţiei, Guvernului, Parlamentului, dar şi opiniei publice", a adaugat presedintele FSLI.

Liderul sindical a invitat părinţii, studenţii, elevii din clasele superioare şi populaţiei să li se alăture la acest protest.

Potrivit vicepreşedintelui Federaţiei, Simion Hăncescu, printre revendicările sindicaliştilor se numără asigurarea unor salarii decente pentru personalul din învăţământ, stoparea închiderii şcolilor, respectarea Legii Educaţiei, a Pactului Naţional pentru educaţie, unde se prevede alocarea pentru educaţie a unui procent de 6% din PIB.