Constructia noului terminal al aeroportului Henri Coanda se va incheia in luna noiembrie, acesta urmand sa fie dat in folosinta in martie 2011, odata cu aderarea Romaniei la spatiul Schengen. "Noul terminal va fi folosit pentru sosiri si plecari, atat in spatiul Schengen, cat si non-Schengen, si va fi dat efectiv in functiune in martie anul viitor", a declarat, vineri, la inspectia lucrarilor, purtatorul de cuvant al aeroportului, Valentin Iordache, potrivit Mediafax.

Valoarea investitiei este de 60 de milioane de euro, iar lucrarile sunt realizate de compania italiana Astaldi.

Valentin Iordache a mai precizat ca, in 2012, capacitatea aeroportului va fi de 6 milioane de pasageri.

Premierul Emil Boc a avertizat, vineri, ca "vor cadea capete", daca nu se va respecta termenul de 4 noiembrie pentru finalizarea terminalului de pe Aeroportul Otopeni, criteriu de aderare la spatiul Schengen: "Nu ne jucam cu obiectivul acesta (...). Nu se respecta termenul, cad capete, deci sa nu mai discutam treaba asta, pentru ca e vorba de Romania, nu de unul sau de altul", i-a spus Emil Boc sefului Aeroportului Otopeni, Tudor Jidav, potrivit Agerpres.

Premierul a subliniat ca, daca nu se respecta termenul stabilit de finalizare a terminalului, Romania nu va adera la spatiul Schengen in martie 2011, iar, intr-o asemenea situatie, toti cei responsabili vor fi sanctionati.

Seful Executivului a dat, insa, asigurari ca, in acest moment, nu exista motive de ingrijorare privind finalizarea obiectivului de investitii de la Otopeni.

Potrivit calendarului convenit cu ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, lucrarile de la terminalul Schengen al Aeroportului Otopeni trebuie finalizate pana pe 4 noiembrie, pentru ca pana pe 15 noiembrie sa fie verificate de autoritatile nationale, in perspectiva vizitei de reevaluare Schengen din 15-16 noiembrie.