Presedintele Traian Basescu a discutat marti, la Palatul Cotroceni, cu reprezentantii Corpului National al Politistilor, carora le-a spus, potrivit vicepresedintelui CNP, Constantin Asofronie, ca "i-a trecut supararea" pe oamenii legii. Invitatia de la Cotroceni nu a fost insa pe placul organizatiilor sindicale, care l-au acuzat pe seful statului ca actioneaza dupa principiul divide et impera.

Constantin Asofronie a declarat, la Realitatea TV, ca Traian Basescu "si-a exprimat deschiderea pentru dialog, a spus ca, chiar daca a fost suparat, i-a trecut supararea si intelege" protestele politistilor.

"Presedintele Basescu a recunoscut ca problemele sunt reale si greu de rezolvat, ca politistii erau indreptatiti sa protesteze, dar maniera l-a deranjat", a afirmat vicepresedintele CNP.

El a adaugat ca "s-a vorbit mai putin despre salarii", in conditiile in care acesta este atributul structurilor guvernamentale.

Traian Basescu a gasit chichita prin care sa dea la o parte toate organizatiile sindicale

Intrebat cum comenteaza aceasta intalnire de la Palatul Cotroceni, Toader Paraschiv, secretarul general al Sindicatului National al Politistilor, a declarat ca "presedintele a gasit chichita prin care sa dea la o parte toate organizatiile sindicale, incercand sa-si aduca la Cotroceni trei persoane pe placul domniei sale".

El a subliniat ca, desi sindicalistii au solicitat inca de vineri o intalnire cu presedintele, reprezentantii structurilor sindicale nu au fost invitati la discutia de la Palatul Cotroceni.

"Se incearca aplicarea principiului divide et impera", a acuzat Toader Paraschiv, care a precizat ca CNP nu are drept de negociere.

Corpul National al Politistilor reprezinta forma de organizare pe criteriul profesional, autonoma, apolitica si nonprofit a politistilor, este constituit si isi exercita atributiile in scopul promovarii intereselor profesionale, sociale, culturale si sportive ale membrilor sai, prevazute de legislatia in domeniu, precum si al apararii drepturilor legitime ale acestora, potrivit site-ului CNP.

Corpul este persoana juridica de drept public, este format din organe centrale, departamente si organizatii teritoriale, fiind autonom fata de structurile din care provin membrii sai.