Vasile Blaga a venit marti la sediul Ministerului de Interne, unde a predat stafeta noului ministru, Traian Igas. Intrebat daca plecarea sa din fruntea MAI ar putea pune in pericol intrarea in Spatiul Schengen, Blaga a explicat ca in minister exista o echipa "foarte bine pusa la punct" in acest sens, care va continua eforturile pentru indeplinirea conditiilor de aderare.

"Am avut o discutie privind prioritatile ministerului, am discutat si despre Schengen. (...) Avem o echipa foarte bine pusa la punct in minister pentru aderarea la Spatiul Schengen. Ar fi o greseala ca aceasta echipa sa se schimbe", a declarat Blaga dupa intalnirea cu Igas.

Preseditele Senatului, Mircea Geoana, declara luni ca demisia lui Vasile Blaga de la conducerea Ministerului Administratiei si Internelor ar putea costa Romania aderarea la spatiul Schengen "Teama mi-e sa nu ne coste aderarea la spatiul Schengen", a spus Geoana.

De asemenea, UDMR a insistat in sedinta de luni a coalitiei de guvernare ca democrat liberalul Vasile Blaga sa ramana in functia de ministru al Administratiei si Internelor, pentru ca sefia acestui portofoliu sa aiba continuitate in vederea aderarii Romaniei la Spatiul Schengen in martie 2011, potrivit vicepremierului Marko Bela.