Preturile la calatoriile cu metroul in Bucuresti vor creste incepand de sambata, 18 septembrie, a anuntat compania Metrorex pe pagina sa electronica. ​O cartela cu doua calatorii va costa 3 lei, in timp ce una cu 10 calatorii va putea fi achizitionata cu 9 lei. Cartelele achizitionate inainte de aceasta data isi pastreaza valabilitatea, a anuntat compania.

Metroul bucuresteanFoto: Agerpres

Metrorex a precizat ca o cartela cu valabilitatea de o zi va costa 5.50 lei, in timp ce cartela abonament lunar cu 62 de calatorii va avea un pret de 27 de lei.

Ministerul Transporturilor anunta in 1 septembrie ca CFR Calatori si Metrorex vor majora tarifele, la 15 septembrie, cu 8%.

Guvernul s-a angajat fata de FMI ca va creste tarifele practicate de zece companii publice care inregistreaza cele mai mari pierderi, inclusiv de CFR Calatori si CFR Marfa, Metrorex, Termoelectrica si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale.

Marti, directorul Metrorex, Gheorghe Udriste, a anuntat ca scumpirea biletelor anuntata pentru 15 septembrie a fost amanata deocamdata, fara a se cunoaste data. Aceeasi decizie s-a luat si in cazul biletelor CFR.