Politia Romana neaga ca a tras asupra cainilor lui Sorin Ovidiu Vantu, in timpul perchezitiei efectuate la locuinta omului de afaceri, si sustine ca oamenii legii au aplicat procedura standard, tragand in pavaj.

Realitatea TV a difuzat vineri imagini de la perchezitia efectuata la locuinta lui Sorin Ovidiu Vantu din centrul Capitalei, afirmand ca anchetatorii au folosit armele impotriva cainilor omului de afaceri. In imaginile prezentate se vede un caine lup cu bandaje la picioare.

Realitatea TV a afirmat ca unul dintre caini a fost ranit de gloantele trase de politisti la inceputul perchezitiei de joi dimineata. Potrivit sursei citate, cainele lup era "orb si inofensiv".

Raluca Seucan, purtator de cuvant al Inspectoratului General al Politiei Romane, a afirmat, la aceeasi televiziune, ca anchetatorii au tras in pavaj, cu gloante de cauciuc, pentru a se proteja.

Mai multe bile de cauciuc ar fi lovit geamurile, iar un fragment a ricosat in piciorul unui caine lup, a spus ea.

"Nu s-a tras in caini. Politistii nu au tras atunci cand au intrat. Au intrat cu armele scoase pentru ca in momentul in care au vorbit la interfon s-au auzit cainii latrand (...) si pentru a se asigura ca nu sunt atacati", a spus reprezentantul Politiei Romane.

Raluca Seucan s-a intrebat de ce paznicul locuintei lui Sorin Ovidiu Vantu nu a tinut cainii de paza departe de politisti in momentul in care oamenii legii l-au anuntat ca au mandat de perchezitie.