Ministerul Sanatatii a anuntat ca va scoate la concurs un numar de aproximativ 2322 de posturi in anul 2010. Ministerul a precizat ca a luat aceasta decizie "in urma analizei efectuate si a necesarului imediat, precum si a posibilitatii tehnice de organizare a examinarilor in acest an".

Oficialii din domeniul sanatatii au afirmat ca "pe langa acestea, autoritatile administratiei publice locale vor mai avea posibilitatea de a scoate la concurs un numar de aproximativ 750 de posturi, la care se vor adauga si posturile vacantate in cele 18 spitale descentralizate in 2008 la Primaria Capitalei".

Ministerul Sanatatii a anuntat ca "va debloca cu prioritate posturile pentru medici si asistenti medicali in specialitatile deficitare, ca de exemplu ATI, medicina de urgenta, cea de laborator, radiologie etc. si in spitalele din zonele unde exista deficit important de personal medical. Vor fi deblocate posturi si in unitati sanitare din centrele universitare care mai au nevoie de specialisti pe anumite domenii cu lipsa acuta de personal".

Lista unitatilor sanitare cu paturi, dar si numarul de posturi pe fiecare categorie de personal medical, precum si specialitatile pentru care se vor organiza concursuri/examinari in aceasta toamna va fi publicata pe site-ul ministerului, la adresa www.ms.ro, incepand cu data de 20 septembrie.

Ministerul Sanatatii estimeaza ca, incepand din luna noiembrie a acestui an, "unitatile sanitare cu paturi vor organiza concursurile/examinarile pentru ocuparea posturilor".