Ministerul Afacerilor Externe organizeaza, in zilele de 1 si 2 septembrie, la Bucuresti, Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane, se arata intr-un comunicat dat publicitatii. Intalnirea are ca tema "Diplomatia romana: prioritati 2011" si isi propune o analiza aprofundata a obiectivelor de politica externa ale Romaniei, a instrumentelor pentru atingerea acestora, precum si a modalitatilor de colaborare cu tarile partenere in abordarea provocarilor de nivel european si global.

Sesiunea de deschidere are loc miercuri, intre orele 9,00-10,30, la Hotel Radisson din Capitala si va fi urmata de o conferinta de presa sustinuta de ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi.

Va fi prezent si ministrul ungar de Externe, Janos Martonyi, care va sustine un discurs public privind prioritatile presedintiei ungare a Consiliului Uniunii Europene in primul semestru din anul 2011 si ale colaborarii romano-ungare in aceasta perioada.

Este prevazuta si o intalnire bilaterala a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, cu omologul ungar, Janos Martonyi, care va fi urmata de declaratii comune de presa, incepand cu ora 12,00.

Ziua Diplomatiei Romane se celebreaza in fiecare an in luna septembrie.