Apa marii a inregistrat, in aceasta saptamana, timp de mai multe zile la rand, temperaturi de 29 - 30 de grade Celsius, la toate statiile de pe litoral, fenomen destul de rar intalnit, conform meteorologilor constanteni, citati de Mediafax.

Potrivit meteorologilor de la Centrul Regional Dobrogea, apa marii a fost neobisnuit de calda pe toata perioada verii, fapt neobisnuit.

"Inca din luna iunie apa a inceput sa se incalzeasca si sa treaca de valorile normale pentru aceasta perioada a anului, fiind un lucru foarte rar intalnit. In general, in anii anteriori, perioadele in care apa marii se incalzea alternau cu perioadele in care, influentate de vanturi din sud si din vest, apele marii ajungeau deosebit de reci, desi temperatura aerului era ridicata", spun sursele citate.

Conform acestora, chiar si in larg, patura de la suprafata a apei este neobisnuit de calda, temperaturile ajungand si depasind 25 - 26 de grade Celsius.

Meteorologii constanteni spun ca acest fenomen de incalzire a apei marii se va pastra cel putin pana la sfarsitul acestei saptamani, la fel ca si cel al temperaturilor aerului, care vor oscila intre 32 si 35 de grade Celsius.

"Temperaturile aerului se vor pastra, pe tot parcursul acestei saptamani, in jurul valorilor de 22 - 23 de grade Celsius noaptea si de peste 32 de grade ziua, cu un indice de confort termic destul de ridicat, in jurul valorii de 80 de unitati. Nici macar briza marii nu mai poate racori aerul deoarece apa marii doar va ridica indicele de confort termic. Ca in apropierea unei oale aflate pe foc, din care se ridica aburi", au mai mentionat meteorologii constanteni.