Comisia Interministeriala intrunita pentru analizarea desfasurarii programului de destantarizare in Capitala a solicitat municipalitatii sa supravegheze zona de sud pe unde pot patrunde din Bulgaria tantari posibil purtatori ai virusului West Nile, transmite Mediafax.

Primarul general Sorin Oprescu a solicitat Comisiei Interministeriale de Supraveghere Metodologica si Receptie care s-a intrunit la sediul Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti sa analizeze desfasurarea programului de destantarizare operat de societatea 3D, informeaza, miercuri, Primaria Capitalei. Comisia a solicitat municipalitatii sa supravegheze zona de sud a Capitalei, limitrofa judetului Ilfov, pe unde pot patrunde dinspre Bulgaria tantari posibil purtatori ai virusului West Nile.

Din luna iulie, Sorin Oprescu a dispus aplicarea unor masuri complementare in ceea ce priveste tratamentele de destantarizare. Astfel, s-au suplimentat tratamentele destinate spatiilor verzi, intervenindu-se, pe langa utilajele ULV (ultra low volume) cu 30 de foggere (utilaje de mici dimensiuni, care produc ceata calda si cu care se poate interveni in spatiile inguste dintre blocuri, pe aleile parcurilor, etc). Tratamentele sunt aplicate intre orele 19.00 si 24.00.

Specialistii in sanatate publica din Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa evite, pe cat posibil, expunerea la tantari purtand imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi sau aplicand substante chimice care pot indeparta tantarii. Totodata, oamenii sunt sfatuiti sa monteze plase contra tantarilor la geamuri si usi sau sa foloseasca substante specifice pentru indepartarea insectelor. Mai mult, pentru a evita aglomerarea tantarilor, este recomandata inlaturarea recipientelor cu apa statuta.