Hidrologii au emis, luni seara, o avertizare pentru fenomene imediate pe raurile mici din bazinele Suceava, Moldova, Jijia si Barlad, unde in urmatoarele ore s-ar putea produce inundatii locale, in judetele Suceava, Botosani, Neamt, Iasi si Vaslui.

Potrivit avertizarii hidrologice pentru fenomene imediate, emise, luni, de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) si citat de Mediafax, ca urmare a precipitatiilor importante cantitativ inregistrate in ultimele ore si a precipitatiilor prognozate pe baza datelor radar, in urmatoarele ore se pot produce "cresteri rapide de niveluri si debite cu depasiri ale cotelor de aparare pe raurile mici din bazinele Suceava, Moldova, Jijia, Barlad si scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu efect de inundatii locale aferente judetelor Suceava, Botosani, Neamt, Iasi si Vaslui".

Meteorologii au prelungit, pentru o zi, avertizarea cod galben de ploi torentiale transmisa anterior, ea fiind valabila de luni seara pana marti seara in 22 de judete din nordul si centrul tarii.

Potrivit hartii intocmite de meteorologi, judetele Suceava si Neamt se vor confrunta doar partial cu fenomenele anuntate. Judetele Botosani, Iasi si Vaslui nu au fost incluse in avertizarea cod galben de ploi.